23 september 2017
12:00

Stureby SK blå

Referat: FC Djursholm 1 - Stureby SK blå

Efter gårdagens fina insats och härliga tempo i killmatchen kom vi till Djursholm med stor tillförsikt inför dagens match i 9-manna svår. Samtidigt så fortsätter läget vara bekymmersamt med skador och sjukdomar. Så pass att vi tyvärr fick ställa in dagens medelmatch, men till matchen i svårserien lyckades vi ställa ettt spelsuget lag med iaf en avbytare på benen tack vare förstärkning från Ebba & Elsa från F-06.

Som alltid så gäller att fokusera på det man kan påverka och inte lägga energi på andra saker. Dagens utmaning var därför att alla måste ta ansvar både för sin egen och lagets prestation. Inför matchstart valde vi bort tid på planen för att istället stanna i omklädningsrummet och tydliggöra såväl spelidé som förväntningar.

Kanske var vi också lite kvar i omklädningsrummet när matchen drog igång. De inledande femton minuterna var hursomhelst ängsliga, avvaktande och inte alls vad vi hade hoppats på. Djursholm tog också ledningen med 1-0 innan vi stuvade om lite i laguppställningen och kunde utnyttja två frilägen till att gå till halvtidsvila med 2-1.

Ledningen till trots så var vi inte alls nöjda med prestationen och tryckte framförallt på mod och glädje. Vi upprepade på nytt att vi heller tappar bollen fem gånger på egen planhalva och förlorar matchen än kommer ut och spelar utan att våga.

Sagt och gjort. I andra halvlek var det spel med ett helt annat självförtroende och framförallt hittade vi gång på gång ytor på kanterna där våra yttrar trampade gasen i botten och slog sina spelare med teknik och fart.

En hel del chanser skapades och vi vinner till slut med klara 6-1. Vi tar med oss andra halvleks mod & glädje och jobbar vidare under nästa vecka på att ännu fler ska våga kliva fram och bidra under matcherna.